søndag 23. februar 2014

Liebster Blog Award

Jeg snublet inn i innboksen min i går kveld, og oppdaget at jeg har vært så heldig å bli tildelt Liebster Blog Award fra skriversken av bloggen Lammelårtanker. Wow, så hyggelig, tenkte jeg. Lammelårtanker er en veldig flott og reflektert blogg, med mange poenger til ettertanke, spesielt om barn og den slags. Det er midt i blinken for meg! At hun ville gi lille meg denne prisen, ble jeg skikkelig positivt overrasket over!


Bloggprisen er en pris som sendes rundt som et kjedebrev, med det formål å løfte fram mindre blogger i lyset, i tillegg til å gi hverandre en hyggelig oppmerksomhet. Det medfølger 10 spørsmål, stilt av den som sender prisen videre, som man som mottaker skal svare på, i tillegg til å sende prisen videre til 3-5 andre blogger som man føler fortjener oppmerksomhet.

Jeg ble for øvrig beskrevet som: "Tekannesnakk – en svært estetisk blogg; en blogg om hva man skal ha til teen sin (dette er ikke en matblogg, altså)". Vel, litt matblogg er jeg også, men jeg håper jeg får inn litt variasjon også, i tillegg til oppskrifter. I aim to please, her er mine svar på de ti spørsmål: 

Hvorfor startet du blogg og har den blitt slik du trodde den skulle? Evt hva ble annerledes? Jeg startet bloggen min fordi jeg har en skapertrang. Jeg elsker å skrive, ta bilder, utforme, designe...og ikke minst å lage mat! For meg er det givende å dele med andre, og det sosiale rundt å blogge er viktig for meg. Da jeg skapte den gamle bloggen min, oppdaget jeg et miljø som var støttende og hyggelig, og det vil jeg bevare. Forskjellen er bare at nå har "omgangskretsen" min forandret seg til det mer voksne(?) og mer foreldrefokuserte (natrulig nok).

Hva gjør du for å hente deg inn når du mister kontrollen og helst vil gi opp/flykte/spise en diger boks iskrem? Jeg flykter inn i en diger boks med iskrem! Ingenting er som is når man er litt nede. Dessuten henger jeg med hodet helt til Mr M kommer og holder rundt meg. Da blir alt bedre.


Hva er din hemmelige drøm? Oi oi oi! Min hemmelige drøm? Jeg tror ikke den er så hemmelig, men jeg har veldig lyst til å leve av å skape noe, i det minste på deltid. Skrive kokebok, tegne, fotografere eller blogge - å ha hobbyen min som jobb ville vært vidunderlig!


Hva klarer du å lage av fire fyrstikker, et beger yoghurt, en q-tips og en neglfil? Illustrer gjerne!  Hahaha! Hvor ble det av kreativiteten jeg nettopp har påskrytt meg? Jeg fridde etter hjelp hos mannen, og fikk følgende inspirasjon:


Opp ned, fordi pcen min er dum (ja, det er pcen, ikke jeg).






Det er en babyslikkeleke som trener babyen på å stå (som er snuppi sin nye erobring). Yoghurten er fryst med to tannpirkere på skrå nedover og to på skrå oppover, og deretter filt til hjerteform (eller hvilken form man vil) med neglfilen. Tannpirkerne er så brukt til å spidde slikkeleken på plass på siden av sofaen i sånn høyde at babyen må reise seg for å klare å slikke på den. Q-tip'en kan brukes til å vaske (babyen og sofaen) med etterpå (ja, jeg innser at det er et håpløst prosjekt).

Hvor lenge har du fulgt bloggen min? Jeg oppdaget den for noen få måneder siden, i takt med at jeg leste stadig flere mammablogger. Jeg mener det kan ha vært gjennom kommentarfeltet til Mammalivet. Kanskje?


Hva tenker du egentlig om kvinner i kjeledress? Det kan jeg med ærlighet si at jeg aldri har tenkt over. Kjeledress som på veiarbeidere? Helt fint! Kjeledress som i parkdress? Supert for utelek med barn eller på rideturer midtvinters! Kjeledress som på innsatte? Tja. Orange is the new black, eller...?


Er menn sexy med hår under armene, er kvinner det? Jeg måler ikke sexy-het i hårlengde, hehe. Menn må imidlertid ha kroppshår. Hår på brystet er et must! Jeg liker bjørnen (bamsen) min, jeg. På kvinner er jeg håpløst påvirket av samfunnet forøvrig. Hår på leggene og under armene er ikke særlig herlig. (Myke hår på underarmene og ellers på kroppen er derimot greit - merkelig paradoks, det der!)


Hvordan vil dine venner beskrive deg? Tror du det er annerledes enn slik bloggleserne dine vil beskrive deg? Vanskelig, vanskelig. Av vennene mine tror jeg at jeg vil bli beskrevet som omtenksom og snill, litt virrete og litt pirkete (det siste i hvert fall av Mr M). Jeg får følelsen av at et lite knippe blogglesere idealiserer meg, og gjør meg til flinkere og snillere enn jeg er (men det er bare selvkritikeren i meg som snakker).


Anbefal meg en by og hva jeg bør gjøre der. Trondheim, kjære Trondheim! Ta en gåtur langs Nidelven, stikk innom åpen barnehage på Sverresborg (anbefalelsesverdig selv uten småbarn), spis på Persilleriet, og ta turen innom meg for en tekopp og dessert etterpå.


Fortell meg noe jeg ikke vet!
Jeg vet ikke hva du vet, men jeg får forsøke meg på det noe tilfeldige: Blåhvaler har så lite svelg at de ikke kan få ned noe større enn en grapefrukt. Visste du den? (Kilde: QI på BBC, mitt elskede fun fact-program.)



Til slutt vil jeg sende prisen videre til...*trommevirvel*...:
Linn sprudlende sunn - super blogg av ei super dame med en super guttepjokk
Koffeine - små glimt og øyeblikk, en av de flotteste bloggene jeg vet
Ragnhild Nordrum - inspirerende vegansk matblogger med den søteste babygutten (med verdens kuleste navn!)
Pappahjerte - en tøff og annerledes, pappablogg som jeg digger (han fikk tegningen sin i Fantorangen sin tegnebok - hvor kult er ikke det?)
Jeg har ikke oversikt over følgere og slikt (og jeg skal tippe på at noen av dere har ganske mange lesere enn meg!), men håper dere vil ta imot oppmerksomheten uansett!

Her er spørsmålene:

  1. Hva er din favorittmatrett? (Starter med noe kjedelig og konvensjonelt.)
  2. Hva er din favorittpokémon?
  3. Hvis du var en superhelt, hva ville din superkraft være?
  4. Hva er det skumleste du har gjort?
  5. Er du voksen? (Jeg har nemlig en teori om at jeg aldri kommer til å bli det...)
  6. Da du var liten, hva drømte du om å gjøre som voksen? Har du gjort/blitt det du drømte om?
  7. Fortelle en rakkerstrek du gjorde som liten (eventuelt som stor). (Jeg kan fortelle at jeg førsøkte å lime fast bestemor i utedosetet med kvae. Jepp.)
  8. Hvilken Twist blir alltid liggende igjen til slutt?
  9. Hvem fant/bestemte babynavnet, du eller din andre halvdel? (Ikke fortell meg at det ikke trengtes ørlite overtalelse til på ett eller annet hold!)
  10. Hvilke tre pannekakesmaker synes du jeg skal lage? Vær kreativ!
Klem på dere!

søndag 16. februar 2014

Hvordan får han det til?


Nei, det er et mysterium for meg. Jeg forsøker å grave i meg selv, og vil så gjerne finne det samme som finnes i ham. Enda har jeg ikke lykkes i min arkeologiske utgravning.

Hva han har er nemlig det jeg vil kategorisere som stoisk ro.



La meg komme med et eksempel. Har natta (som vanlig) vært en lang ferd mot dag, med 7-8-9 oppvåkninger og nedroinger fordelt over 4-5 timer. Har noen bestemt seg for at dagen skal starte mens det står 05 på klokka, på tross av at jeg vet at den noen da kommer til å være utålmodig og småsutrete fra starten av. Selv da tar han det med knusende ro. Selv da har han alltid et smil å gi og motivasjon til å leke og tulle litt.



Jeg, derimot, jeg er trøttsur og vil helst gå inn med "the silent treatment" - selv om jeg vet at den har meget liten effekt på en 10 måneder gammel baby.


Greit nok, så har ikke han blitt bitt hardt i puppen to ganger på rad som vekkerklokke, og jeg er sikker på at han sov litt mens jeg ammet de fire gangene tidligere på natta. Likevel: Hvor tar han det fra?



Jeg lover meg selv at jeg også skal erverve denne roen. Neste gang. Neste gang skal jeg være flinkere. Fail. Igjen.

Heldigvis er det ikke lett å være gretten altfor lenge av gangen med en liten sjarmør som denne.
Har du stoisk ro og uendelig med tålmodighet?

søndag 9. februar 2014

Har det alltid vært så hardt?

Spørsmålet stilte jeg meg selv gang på gang i november og desember.
- Nei, jeg er sikkert bare sliten og stressa av eksamensmas og press fra mange kanter.

Eksamen kom og gikk.  burde jeg da føle meg mindre frustrert og utslitt.
- Det er sikkert bare etterdønningene av eksamen. Det blir bedre på juleferie!

Jula var fin, med selskapeligheter, gaver og kos. Jeg sukket fortsatt fortvilet, og kunne ikke forstå annet enn at det hadde vært så strevsomt hele veien.
- Rådvill.

Så kom januar. Vi kom hjem igjen. Plutselig var hun bevegelig og på tur rundt i hele leiligheten, seilende bortover gulvet som en oljet sel.
- Humøret stiger. Aner jeg at det faktisk blir bedre?

Der! Der kunne hun sette seg opp på egenhånd. Å leke med begge hender og å nå opp til flere ting. Det er klart det er morsommere enn å ligge strandet og immobil på magen!
- Nei, det har ikke alltid vært så hardt, og det kommer ikke alltid til å være det. Jeg puster lettere.



Hold motet oppe! Nye tider vil komme.

onsdag 5. februar 2014

Konfekt gir et lykkelig sinn i en lykkelig kropp

Jeg lider av en anelse inspirasjonstørke for tiden. Kreativitetsbrønnen min er tørrere enn Trondheims veier - og det sier litt, i og med at det ikke har vært noe nedbør her i år! Bloggen blir lidende, og jeg priser meg lykkelig for at jeg i et mer kreativt øyeblikk har tryllet fram disse lekkerbiskenene.

Kanskje kan litt magisk, hjemmelaget konfekt friske opp tankene litt?


Mandelkaramellkonfekt

Oppskriften er nesten i sin helhet fra Mjuuugly, men jeg har gjort noen små endringer ut fra hva jeg hadde i hus. Sjekk ut den fantastiske bloggen hennes!

Hvit sjokolade

  • 4 ss kakaosmør, smeltet
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ts lecitin (valgfritt)
  • noen dråper stevia med vaniljesmak

Bland alle ingrediensene. Smak til med stevia. Enkelt som bare det!

Mandelkaramell

  • ca 3/4 av den hvite sjokoladen over
  • 2 dadler
  • ca 1 dl malte mandler
  • 10-20 dråper stevia english toffee
  • hakkede, ristede mandler
  • smeltet sjokolade (sjekk gjerne ut denne geniale oppskriften på overtrekkssjokolade)

Blend hvit sjokolade med dadler. Rør inn malte mandler til passe fast konsistens, og smak til med stevia.

Klem halvparten av mandelkaramellen ut i en liten form. Hell resten av den hvite sjokoladen over, og strø over hakkede mandler. Sett den i fryser/kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Klem deretter resten av mandelkaramellen over, og sett den kaldt igjen.

Når karamellen er hard, skjær den i passe biter med en skarp kniv, og dypp dem i sjokolade. Oppbevar konfekten kaldt.

Browniekonfekt med havsaltet karamell

Kan også lages som snickers-browniekonfekt ved å bytte ut mandlene med peanøtter. Helt eventyrlig!

  • 1 porsjon rå brownies (bytt gjerne ut valnøttene med andre nøtter om ønsket - jeg brukte halvparten valnøtter og halvparten ristede mandler denne gangen)
  • 10 små, myke dadler
  • 2 ss kokossmør eller kokosolje
  • ristede, hakkede mandler (eller andre nøtter)
  • noen klyper Maldonsalt eller annet godt flaksalt
  • smeltet sjokolade (sjekk gjerne ut denne geniale oppskriften!)

Lag brownien, og klem den ned i en passende form. Mos dadler med kokossmør/-olje, og bre blandingen ut på toppen av brownien. Strø over rikelig med hakkede mandler, og dryss deretter over ønsket mengde salt. Klem nøttene litt ned i karamellen.

Frys brownien til den er fast. Del den så opp i passelige biter med en skarp kniv. Dypp bitene i smeltet sjokolade. Oppbevar konfekten i fryseren.