onsdag 26. mars 2014

Hvorfor så stille, lille Persille?

Jeg har vært fraværende lenge nå, jeg er klar over det.

Jeg kunne skylde på at jeg er en travel småbarnsmor.

Jeg kunne skylde på at jeg multitasker lesing om SEM, TEM, AFM, STM, FIB (osv osv) med å ta lappen.

Jeg kunne skylde på at jeg har blitt stolt medblogger for det flotte nettstedet Alternativ Mamma (sjekk det ut!), og jeg derfor har skrevet eksklusivt der en liten stund.

Alt dette har i og for seg rot i virkeligheten, men den største grunnen: Jeg er bitt av strikkebasillen, og det er en lumsk skapning!

Rillestrikket jakke fra heftet Babystrik på pinde 3. Snart ferdig nå, bare monteringen igjen - død og fordervelse!

Joda, jeg strikket før også, og har hatt perioder med både forelesningsstrikking og togstrikking. Dette er imidlertid noe annet. Jeg kikker nesten bare på strikkebilder på Instagram, og sikler over rillestrikk, mønsterstrikk og garnfarger. Plutselig vet jeg navnet på flere utenlandske garnprodusenter, og vet hvilke oppskrifter som er mest poppis i forskjellige sirkler akkurat nå. Når jeg vekkes kl 05.30 (presis - jeg har en nøye innstilt vekkeklokke som skriker nøyaktig da, hver morgen), er det første jeg tenker på hva jeg skal strikke.

Åh, hvorfor er jeg utstyrt med en hjerne som så lett lar seg besette?

Bella Baby-topp fra samme hefte som over. Så søt! Det er kanskje på tide at jeg endelig strikker noe rosa...

Strikking gir meg muligheten til å føle meg produktiv gjennom de lange permisjonsdagene. Jeg får kanskje ikke strikket veldig mye gjennom en babydag, men et par rader her og et par fellinger der får jeg alltids til. Det er utrolig tilfredsstillende å faktisk gjøre noe. Lage noe.

Gul- og hvitstripete sommerdrakt. (Fargene blir visst helt rare når jeg laster opp bilder til bloggen.)
Egenkomponert seleshorts av babyshortsen fra Den store guttestrikkeboka.

Jeg som før satte meg foran pc'en og surfet rundt i en times tid etter babyleggetid, setter meg nå og klikker strikkepinnene målrettet mot hverandre. Hvert ledige øyeblikk er et potensielt strikkeøyeblikk! Hvilket minner meg på: Jeg har enda ikke strikket noe i kveld, og det må jeg gjøre noe med! Onsdag kveld er pannekakekveld når Mr M kommer sent fra jobb, men aller først: Strikking!

Meeen vi har gjort litt andre ting siden sist også. Vi har lekt sommer inne mens det har vært snøstorm ute.

Mange ganger. Åh, sommer, kom til meg!

Jeg har eksperimentert med en naturlig søtet kake til en bursdag som kommer veldig snart.


Jeg har bakt nydelige skoleboller med massevis av kokosvaniljekrem! Og kjøpt verdens nydeligste fat.

Og laget nesten fire liter mandelsmør. Avhengig jeg? Neeeida.

15 kommentarer:

 1. Det er jo gøy å ha dilla på noe, da, og flaks for deg at det er noe så produktivt og fint som strikking. Selv er jeg helt hekta på Candy Crush...
  Jeg er veldig glad for at jeg fant på å blogge som permisjonsaktivitet. Det er liksom det som får hjernen min til å holde seg litt i gang:p Og så er det en kjempefin måte å huske bebirelaterte ting på! Hadde det ikke vært for bloggen, tror jeg at jeg hadde glemt halvparten allerede:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å ha noe man faktisk VIL gjøre, ja. Kan bli gal ellers ;) Å føle at man får til ting, er veldig godt for selvfølelsen!

   Jeg hadde også litt intensjoner om å ta vare på babyminner her, men jeg er visst for dårlig til å blogge ofte nok ;) Jeg er også veldig glad for at du begynte å blogge! En av mine absolutte favorittbloggere :D

   Slett
 2. Ah så godt! Elsker alle de små prosjektene dine, og bildet av hjerteknuseren var nydelig, for et flott lys! Keep Calm and Knit On! Skulle ønske jeg også kunne strikke, men det går kun til de enkleste rett frem skjerfene... :P God torsdag! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg skal strikke ivei! ;) Det er ikke så vanskelig, så om du vil prøve, er jeg sikker på at får til både det ene og det andre :)

   Slett
 3. Ååå, kan du ikke legge ut oppskrift på nøttesmøret?? :)

  SvarSlett
 4. Åh, jeg elsket den sommerdressen! Hvor finner jeg oppskrift på den? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er fra Marte Helgetuns Strikk til barn. Veldig fin drakt! Jeg har allerede strikket to av den ;) Her har leg laget den med smalere striper og kanter, i lille lerke-garn. Størrelsen er 2 år mens lengden er 4 år, siden størrelsene er litt små og jeg har ei lang jente :)

   Slett
 5. VIlde, du er herlig! Og ekstremt god til å strikke. Den lille frøkna di er både heldig og helskjønn :-) Digger mandelsmøret :D Det er så utrolig godt, det. Ah, tror det må lages en ny dose her også snart. Bruker du kanel i? Det er fantastisk!

  SvarSlett
 6. Så utrolig flink du er! Har en superflink strikke-søster, men selv aner jeg ikke hvordan det gjøres. Har forstått det er ganske avhengighersdannene, søster strikke nye fine ting heele tiden :)

  Ser ut til at vi har samme vekkeklokke ;) S er også stilt inn på 0530 hver morgen!

  SvarSlett
 7. Åh, du lager så mye herlig, Vilde! Har du strikka lenge, forresten? Det finnes jo utrolig mange fine klær man kan lage. Jeg har ei venninne som skal få baby, så nå skal jeg granske babyheftene for litt inspirasjon! Likte veldig godt mønsteret på den rosa Bella baby-toppen! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, beklager. Kommentaren har visst gått meg hus forbi. Det var ikke meningen å ikke svare :) Jeg strikket litt på videregående, men ikke noe spesielt mye. Strikkekicket kom på våren 2012, da jeg begynte å bli skikkelig verpesyk og planla baby ;) Jeg strikket ganske mye da, men ikke så mye anvendelig som nå. Strikkinga ble lagt litt på hylla i fjor med en liten baby på armen, men nå i vår har jeg jo tatt helt av :p Jeg elsker bellamønsteret! Det er ikke så vanskelig - bare prøv! (Si fra hvis du vil ha det, så kan jeg sende deg det :)

   God sommer!

   Slett
 8. Nydelig blogg, lagt deg til i blogglisten min, så titter innom igjen :D

  SvarSlett
 9. Den shortsen <3 Har skaffet til veie guttestrikkeboka ene og alene pga den, men er ikke en superdreven strikker, derfor må jeg spørre: Har du laget shortsen som i oppskriften (med høyt liv), og lagt til seler, eller har du trikset mer med oppskriften?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Det er så enkelt, ja. Jeg strikket den med litt lavere liv enn i oppskriften, men ellers er den fulgt til punkt og prikke. Du blir raskt en dreven strikker! Bare stå på og kos ded :D

   Slett