fredag 14. mars 2014

Bangarang!

Denne hellige saken. Denne gule, grønne, prikkete, bøyde saken. Denne søte, deilige, myke, allsidige saken.

Banan.I en av pekebøkene vi har i hylla er en side med en apekatt og påskriften "apen elsker bananer - nam nam". Hver gang jeg leste den for snuppa, fortalte jeg at "mamma og pappa elsker også bananer - og det kommer du også til å gjøre når du blir stor". Det fikk jeg rett i.

Dersom vi skreller en banan, kommer hun fykende bortover gulvet som om hun hadde en rakett i rumpa, og klatrer opp på oss med en iver så hun nesten deiser i bakken. Det skulle ikke overraske meg om hennes første ord blir "naaan", eller noe i den dur.Vi har til enhver tid en haug bananer i hus, ikke sjeldent nærmere 20-30-40 stk. Jeg blir nesten (men bare nesten) litt flau når jeg tenker på hvor mange bananer vi spiser i løpet av et år. Naturelle, i grøt, i smoothier, som iskrem, i pannekaker... Mulighetene er mange!

Denne kaka/sconesene/muffinsene/hva man vil ha det som, ble til da jeg eksperimenterte til ettårsdagskaka som skal lages om en tre ukers tid. Resultatet fikk ikke den lette, luftige konsistensen jeg var på jakt etter til en bløtkake, men derimot fikk jeg et veldig godt annet bakverk ut av det! Kaka er sunn og naturlig søtet, og passer perfekt til små som til store. Vel bekomme!


Bananscones (eller bananmuffins, eller banankake)

 • 2 dl havremel*
 • 2 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt **
 • 50 g smeltet smør ***
 • 3 godt modne bananer
 • 2 egg

Bland alle ingrediensene. Fordel røra i muffinsformer for muffins, i klatter på bakepapir for scones, eller i kakeform for kake. Steketiden vil variere etter størrelsen på det du lager, men 180 grader er passelig steketemperatur. Følg med og følg intuisjonen din, så blir det bra!

* Bruk nærmere 3 dl havregryn for å få 2 dl havremel. Du kan male det med stavmikser eller i foodprocessor, eller du kan la den være hele havregryn for litt tekstur.
** Utelat for å gjøre det babyvennlig.
*** Usaltet for babyvennlighet.PS: Tittelen er en ikke ukjent Skrillex-sang, for den som ikke tok den umiddelbart. Ja, vi er rare og tørrvittige når det gjelder å sette kallenavn på ting. (Bangarang = banan med en schwung...get it? Hahaha...)

2 kommentarer:

 1. Så deilig dette ser ut!
  Banan var det første Sidikou Samurl fikk smake og han elsker det og mmm-er seg gjennom måltidet. Bruker å mose det med litt kokosolje og av og til litt vaniljefrø. Eller med avokado, søtpotet el.l.
  Selv liker jeg det best med nøttesmør på, eller som bananiskrem :)

  SvarSlett
 2. Dette ble til noen utrolige gode scones!! Jeg improviserte og byttet ut hvetemel med rismel og tilsatte litt vaniljesukker og en skvett mandelmelk. Er veldig glad i rosiner så slang det i røra også. Du har en veldig flott blogg!!

  SvarSlett