søndag 23. februar 2014

Liebster Blog Award

Jeg snublet inn i innboksen min i går kveld, og oppdaget at jeg har vært så heldig å bli tildelt Liebster Blog Award fra skriversken av bloggen Lammelårtanker. Wow, så hyggelig, tenkte jeg. Lammelårtanker er en veldig flott og reflektert blogg, med mange poenger til ettertanke, spesielt om barn og den slags. Det er midt i blinken for meg! At hun ville gi lille meg denne prisen, ble jeg skikkelig positivt overrasket over!


Bloggprisen er en pris som sendes rundt som et kjedebrev, med det formål å løfte fram mindre blogger i lyset, i tillegg til å gi hverandre en hyggelig oppmerksomhet. Det medfølger 10 spørsmål, stilt av den som sender prisen videre, som man som mottaker skal svare på, i tillegg til å sende prisen videre til 3-5 andre blogger som man føler fortjener oppmerksomhet.

Jeg ble for øvrig beskrevet som: "Tekannesnakk – en svært estetisk blogg; en blogg om hva man skal ha til teen sin (dette er ikke en matblogg, altså)". Vel, litt matblogg er jeg også, men jeg håper jeg får inn litt variasjon også, i tillegg til oppskrifter. I aim to please, her er mine svar på de ti spørsmål: 

Hvorfor startet du blogg og har den blitt slik du trodde den skulle? Evt hva ble annerledes? Jeg startet bloggen min fordi jeg har en skapertrang. Jeg elsker å skrive, ta bilder, utforme, designe...og ikke minst å lage mat! For meg er det givende å dele med andre, og det sosiale rundt å blogge er viktig for meg. Da jeg skapte den gamle bloggen min, oppdaget jeg et miljø som var støttende og hyggelig, og det vil jeg bevare. Forskjellen er bare at nå har "omgangskretsen" min forandret seg til det mer voksne(?) og mer foreldrefokuserte (natrulig nok).

Hva gjør du for å hente deg inn når du mister kontrollen og helst vil gi opp/flykte/spise en diger boks iskrem? Jeg flykter inn i en diger boks med iskrem! Ingenting er som is når man er litt nede. Dessuten henger jeg med hodet helt til Mr M kommer og holder rundt meg. Da blir alt bedre.


Hva er din hemmelige drøm? Oi oi oi! Min hemmelige drøm? Jeg tror ikke den er så hemmelig, men jeg har veldig lyst til å leve av å skape noe, i det minste på deltid. Skrive kokebok, tegne, fotografere eller blogge - å ha hobbyen min som jobb ville vært vidunderlig!


Hva klarer du å lage av fire fyrstikker, et beger yoghurt, en q-tips og en neglfil? Illustrer gjerne!  Hahaha! Hvor ble det av kreativiteten jeg nettopp har påskrytt meg? Jeg fridde etter hjelp hos mannen, og fikk følgende inspirasjon:


Opp ned, fordi pcen min er dum (ja, det er pcen, ikke jeg).


Det er en babyslikkeleke som trener babyen på å stå (som er snuppi sin nye erobring). Yoghurten er fryst med to tannpirkere på skrå nedover og to på skrå oppover, og deretter filt til hjerteform (eller hvilken form man vil) med neglfilen. Tannpirkerne er så brukt til å spidde slikkeleken på plass på siden av sofaen i sånn høyde at babyen må reise seg for å klare å slikke på den. Q-tip'en kan brukes til å vaske (babyen og sofaen) med etterpå (ja, jeg innser at det er et håpløst prosjekt).

Hvor lenge har du fulgt bloggen min? Jeg oppdaget den for noen få måneder siden, i takt med at jeg leste stadig flere mammablogger. Jeg mener det kan ha vært gjennom kommentarfeltet til Mammalivet. Kanskje?


Hva tenker du egentlig om kvinner i kjeledress? Det kan jeg med ærlighet si at jeg aldri har tenkt over. Kjeledress som på veiarbeidere? Helt fint! Kjeledress som i parkdress? Supert for utelek med barn eller på rideturer midtvinters! Kjeledress som på innsatte? Tja. Orange is the new black, eller...?


Er menn sexy med hår under armene, er kvinner det? Jeg måler ikke sexy-het i hårlengde, hehe. Menn må imidlertid ha kroppshår. Hår på brystet er et must! Jeg liker bjørnen (bamsen) min, jeg. På kvinner er jeg håpløst påvirket av samfunnet forøvrig. Hår på leggene og under armene er ikke særlig herlig. (Myke hår på underarmene og ellers på kroppen er derimot greit - merkelig paradoks, det der!)


Hvordan vil dine venner beskrive deg? Tror du det er annerledes enn slik bloggleserne dine vil beskrive deg? Vanskelig, vanskelig. Av vennene mine tror jeg at jeg vil bli beskrevet som omtenksom og snill, litt virrete og litt pirkete (det siste i hvert fall av Mr M). Jeg får følelsen av at et lite knippe blogglesere idealiserer meg, og gjør meg til flinkere og snillere enn jeg er (men det er bare selvkritikeren i meg som snakker).


Anbefal meg en by og hva jeg bør gjøre der. Trondheim, kjære Trondheim! Ta en gåtur langs Nidelven, stikk innom åpen barnehage på Sverresborg (anbefalelsesverdig selv uten småbarn), spis på Persilleriet, og ta turen innom meg for en tekopp og dessert etterpå.


Fortell meg noe jeg ikke vet!
Jeg vet ikke hva du vet, men jeg får forsøke meg på det noe tilfeldige: Blåhvaler har så lite svelg at de ikke kan få ned noe større enn en grapefrukt. Visste du den? (Kilde: QI på BBC, mitt elskede fun fact-program.)Til slutt vil jeg sende prisen videre til...*trommevirvel*...:
Linn sprudlende sunn - super blogg av ei super dame med en super guttepjokk
Koffeine - små glimt og øyeblikk, en av de flotteste bloggene jeg vet
Ragnhild Nordrum - inspirerende vegansk matblogger med den søteste babygutten (med verdens kuleste navn!)
Pappahjerte - en tøff og annerledes, pappablogg som jeg digger (han fikk tegningen sin i Fantorangen sin tegnebok - hvor kult er ikke det?)
Jeg har ikke oversikt over følgere og slikt (og jeg skal tippe på at noen av dere har ganske mange lesere enn meg!), men håper dere vil ta imot oppmerksomheten uansett!

Her er spørsmålene:

 1. Hva er din favorittmatrett? (Starter med noe kjedelig og konvensjonelt.)
 2. Hva er din favorittpokémon?
 3. Hvis du var en superhelt, hva ville din superkraft være?
 4. Hva er det skumleste du har gjort?
 5. Er du voksen? (Jeg har nemlig en teori om at jeg aldri kommer til å bli det...)
 6. Da du var liten, hva drømte du om å gjøre som voksen? Har du gjort/blitt det du drømte om?
 7. Fortelle en rakkerstrek du gjorde som liten (eventuelt som stor). (Jeg kan fortelle at jeg førsøkte å lime fast bestemor i utedosetet med kvae. Jepp.)
 8. Hvilken Twist blir alltid liggende igjen til slutt?
 9. Hvem fant/bestemte babynavnet, du eller din andre halvdel? (Ikke fortell meg at det ikke trengtes ørlite overtalelse til på ett eller annet hold!)
 10. Hvilke tre pannekakesmaker synes du jeg skal lage? Vær kreativ!
Klem på dere!

3 kommentarer:

 1. Haha elsker at du la til favoritt pokemon! Var selv nominert til Liebster awarden i fjor, syns det er så artig, og en fin måte og bli kjent med bloggerne uten at det må bli altfor personlig :D Syns du var veldig kreativ med "skaper"-oppgaven jeg! :D x

  SvarSlett
 2. Så utrolig koselig Vilde, tusen takk<3 Jeg må bare si at jeg er så veldig dårlig på å svare på slike spørsmål, men jeg skal prøve å grave frem noe intressant fra bakhodet mitt. Jeg synes uansett det var utrolig hyggelig å bli nominert!!
  Og veldig artig å lese dine svar :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer Vilde:) og det er så kult at du besvarer "hva gjør du når du helst vil spise iskrem?" med "spise iskrem." Hehe :D Sånn skal det være!
  stor klem

  SvarSlett