tirsdag 26. november 2013

Konfektbrownies med søtpotet

Vil du ha en sunn og god konfektkake? En som er myk og kremete, fyldig og kraftig? En du kan nyte i små biter - eller som du kan spise hele av selv? Let ikke lenger, for du har herved funnet den!

Ser den ikke riktig så julete også, i disse ventetider? 

(Jeg skal innrømme at jeg har klart å slette oppskriften etter jeg lagde den, så denne er skrevet etter hukommelsen. Jeg er imidlertid nesten hundre prosent sikker på at den er riktig. Rotehue...)


Søtpotetbrownies

 • 1 medium søtpotet, ca 2 dl kokt og most
 • 1 egg
 • 50 g smeltet kokosolje
 • 1/2 dl kokosmel
 • 1/2 dl kakaopulver
 • en klype salt
 • stevia etter smak - valgfritt (søtpoteten er veldig søt i seg selv, så det er ikke sikkert det er nødvendig)

Stekes ved 180 grader i 20-25 minutter. Røra passer til en liten springform eller annen liten kakeform. Brownien smaker best rett fra kjøleskapet (eller fryseren).

9 kommentarer:

 1. Nam! Den så fantastisk ut! Har tenkt lenge på og lage søtpotet brownie, meeen har ikke kommet så langt enda :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig godt. Absolutt å anbefale! :D

   Slett
 2. Denne lagde jeg i stad, og den ble utrolig saftig og god. Jeg tilsatte noe eksta sukrin og stevia da jeg smakte på røra og synes den smakte veeldig bitter kakao. Jeg klarte selvsagt ikke å vente til dagen etter med å smake, men likevel var den deilig :-) Søtpotet gjør susen! Imorgen er den nok enda bedre etter en natt i kjøleskapet. Tusen takk for oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg er glad for å høre at det ble bra - jeg er alltid litt nervøs hvis noen faktisk prøver oppskriftene mine ;) Da er det godt å høre at det fungerte! :)

   Slett
 3. God aften flotte du! jeg lurer på om du har noen gode julekonfekt-oppskrifter? alt ifra sjokolade, karamell, marsipan, mint, nøtter, ja - alt godt men som ikke er standard julekaker! det hadde vært moro :D skal ha juleverksted til helgen og vil så gjerne lage noe spennans! klemmer i kø fra meg til deg og Alva

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenk, det har jeg faktisk! Da jeg fikk denne kommentaren, hadde jeg allerede begynt på et innlegg. Det er en repost fra gamle bloggen, men nøttene er ikke mindre gode av den grunn ;) Absolutt verdt å prøve, spesielt de spicy mandlene. Helt avhengighetsskapende!

   Slett
 4. Så nydelig den ser ut! Kan tenkemeg den blesupersaftig og smakfull med søtpotet i.
  Ha en god dag<3

  SvarSlett