mandag 4. november 2013

Verdens beste nøttesmør?

Nøttesmør må være den mest fantastiske oppfinnelsen noensinne, og dette nøttesmøret overgår det meste! Det er en perfekt kombinasjon av ristede nøtter og karamellaktig søtt, med varmende kryddertoner under. 'Nuf said. Nå - gå og lag det!

Verdens beste nøttesmør

 • 1 dl mandler
 • 1 dl valnøtter
 • 1 dl cashewnøtter
 • 6 dadler
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ts kanel
 • 1/4-1/2 ts salt (ettersom hvor glad du er i salt karamell og salte nøtter)
Varm ovnen til 160 grader. Legg inn mandlene på et bakebrett. Etter 10 minutter tilsetter du valnøttene og cashewnøttene, og lar stå i 5 minutter til. Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt.

Har nøttene sammen med resten av ingrediensene i en foodprocessor, og kjør til det er glatt. Dette vil ta 15-20 minutter, og du må skrape ned sidene underveis. Tilsett eventuelt et par ss vann til slutt for å få det enda glattere. Oppbevares i et tett glass i kjøleskap.

Nøttesmøret varte ikke lenge nok til at jeg rakk å ta bilder av hva jeg brukte det til. Her er en dyrekjeks dyppet i den siste resten. Så utrolig godt! Flodhesten ser fornøyd ut, den også.

Jeg er vel ikke alene om å elske nøttesmør? Her i huset går det minst ett glass peanøttsmør i uka, og gjerne cashewsmør og kokossmør i tillegg. Dette nøttesmøret er noe helt for seg selv i det at jeg får ha det helt for meg selv, siden Mr M er allergisk mot valnøtter (og ikke kan fordra dadler). Muahaha!

4 kommentarer:

 1. Nøttesmør<3<3 Så farlig og så godt! Her går det daglig ned på høykant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fantastisk godt! Vi spiser det hele tiden - gjerne med skje rett ut av glasset ;)

   Slett
 2. Åh, sitter her med nylaget verdens beste nøttesmør. Det var kjempegodt!! :) (snakker vi pepperkakedeig? haha)

  Tusen, tusen takk for at du delte, og ha en herlig helg fine deg :)

  -Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Kristin! Jeg er glad for at nøttesmøret falt i smak! :D

   Slett