fredag 1. november 2013

SnickerskakePlutselig var vi i november. Plutselig har jeg en syv måneder gammel baby på fanget. Hvor ble oktober av? (Hvor ble året av?) Dagene er så korte her oppe i Trondheim nå, og det merker jeg spesielt på lyssettingen når jeg tar bilder. Jeg er besatt av dagslys til bildene mine - lampelys blir virkelig ikke det samme. Heldigvis er jeg ofte hjemme på formiddagen slik at jeg kan suge inn det lille lyset som er. (Noen fordeler må det være med å være studentmamma!) Foruten manglende bildelys er jeg egentlig (i overkant) glad i høstmørket. Det må være noe med den rolige melankolien som tiltaler meg. Dessuten er mørke kvelder alltid en grunn til å bake kaker!

Jeg er alt for å ha "skikkelige" kaker når man har lyst på det. Likevel er det greit å ha litt lettere og sunnere versjoner til hverdags. Da kan man passe inn kake hver eneste dag - til hvert eneste måltid om man har lyst - og det byr ikke meg imot!

Jeg har hatt denne oppskriften i bakhodet i månedsvis, men først nå har jeg fått testet den ut. Dette er min versjon av Snickerskake - den seige, klissete, salte, søte, mektige og veldig gode kaka. Den er fremdeles alle disse tingene, men med betydelig mindre mengder sukker. Det viser seg visst at man kan få både i pose og sekk. Og i kakeform.


Snickerskake

Bunn:
 • 30 g Sætre speltkjeks (ca 15 stk) evt andre valgfrie kjeks, gjerne Ritz
 • 60 g salte peanøtter
 • 40 g Sukrin Gold eller Sukrin 
 • 1 ss honning, yaconsirup, lønnesirup eller lignende
 • 1 eggehvite, stivpisket
Knus kjeksene i en pose. Grovhakk peanøttene. Bland kjeks, peanøtter og sukrin i en bolle. Stivpisk eggehviten med honning (eller hvilken annen sirup du velger). Bland dette med resten.

Klem deigen ned i en liten form. Jeg brukte en mini-hjertespringform, men jeg tipper på at en form på ca 15x20 cm er passe. Eventuelt kan du bruke muffinsformer av silikon. Kort da ned på steketiden.

Stek bunnen ved 180 grader i ca 15 minutter.

Karamell:
Inspirert av Kristine sine mikrokarameller
 • 1 dl fløte
 • 1/2 dl Sukrin Gold eller Sukrin 
 • 1 ss honning, yaconsirup, lønnesirup eller lignende
 • 1/2 ss smør
Bland alle ingrediensene i en mikrobølgeovnsikker bolle med høye kanter. Kok på full effekt i mikrobølgeovnen i 4-5 minutter. Rør om et par ganger underveis. Blandingen skal være lys karamellbrun og tykk. Pass på - det er veldig varmt! (Advarsel fra en kokk som er veldig flink til å brenne seg på alt mulig rart.)

La karamellen avkjøle seg og tykne en liten stund. Hell den over bunnen. Sett kaka i kjøleskapet.

Doble gjerne oppskriften dersom du har en større form enn miniformen min. Karamellaget kunne gjerne vært litt tykkere, synes jeg. 

Sjokoladelokk:
 • 1 eggeplomme
 • 15 g kokosolje
 • 15 g kakaosmør (eller kokosolje)
 • 1 toppet ss kakaopulver
 • 1 ss Sukrinmelis
 • noen dråper stevia
Smelt og avkjøl kokosolje og kakaosmør. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt sjokoladekrem. Hell den over kaka, og sett kaldt til den er stiv.


12 kommentarer:

 1. Seriøst, hvordan får du til slik? Den hjernen din er bare helt magisk! Magen min hadde likt om jeg hadde en sånn hjerne asså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, tusen takk :) Jeg vil ikke si at hjernen min er såå utrolig, altså. Det er tross alt ikke jeg som fant på kombinasjonen peanøtt og sjokolade, eller snickers ;) Men tusen takk igjen!

   Slett
 2. Du leser tankene mine altså! Fant en oppskrift på vanlig Snickers kake som jeg hadde veldig lyst til å sunnifisere og gi i julegaver til venner og familie i år. Men var litt grønn på hvordan den karamellen skulle lages.. Og så kommer du med oppskrift på en perfekt Snickerskake!
  Går det an å lage den i langpanne og kutte den i biter og rulle i sjokolade tror du? Tenker å lage små konfekt-snickers biter liksom...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Jeg vil tro at det går fint å øke mengden til langpanne og gjøre som du foreslår. Bare bruk en skikkelig skarp kniv når du skjærer ;) Det høres forresten ut som en veldig god idé med konfektsnickerskakebiter!

   Slett
 3. Du er helt genial Vilde.
  Dette så fantastisk godt ut! Ekstra hyggelig at jeg har vært til inspirasjon.
  Ha en super duper helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme :) Tusen takk for inspirasjon, og god helg!

   Slett
 4. Nydelig lite nummer, så flink du er! Elsker Snickers, så denne hadde vært midt i blinken for meg :D x

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det er de færreste som ikke liker Snickers, altså! Den perfekte komboen! :D

   Slett
 5. Åh, himalaya - det ser og høres helt nydelig ut! Jeg elsker kombinasjonen salt-søtt, så snickers-kake er perfekt! (Hjerteforma var utrolig søt den også!)

  Bildene dine er jo som alltid så fine! Det ser så innbydende og fristende ut! :D Jeg kjenner meg veldig godt igjen i lys-problematikken. Er så kjedelig de gangene man har laga noe nytt og fancy, men så får man ikke vist det fram på grunn av det kjipe lysrør-lyset fra kjøkkenlampa! Men, men.. Vi får heller bruke formiddagene på å eksperimentere på kjøkkene fra nå av, ja! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, salt og søtt <3 Jeg vet ikke om du husker det, men jeg er en sucker for salt på sjokoladegrøten min. Skikkelig mørk sjokoladegrøt med sukrin og maldonsalt på. Haha, jeg burde vel begrense saltinntaket (og sukrininntaket), men det er jo så godt! ;p

   Tusen takk for fine komplimenter. Jeg liker jo å gjøre ting skikkelig når jeg gjør det :) Halvgjorte ting får meg til å skjemmes. Du er jo en super insta-fotograf (og helt sikkert andre steder også) selv! Flinka! Men, ja, det er mange gode matretter som ikke har blitt avbildet på grunn av dårlig lys, og det blir jo ekstra vanskelig nå som det mørkner kl 15...sukk... ;)

   Slett
 6. Er det noe annet man kan bruke istedenfor kokosolje? :S
  Har alt annet enn det... og vil så gjerne lage den kaken :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde gå helt fint å bruke for eksempel kakaosmør, kokossmør eller vanlig smør i stedet :)

   Slett