onsdag 5. februar 2014

Konfekt gir et lykkelig sinn i en lykkelig kropp

Jeg lider av en anelse inspirasjonstørke for tiden. Kreativitetsbrønnen min er tørrere enn Trondheims veier - og det sier litt, i og med at det ikke har vært noe nedbør her i år! Bloggen blir lidende, og jeg priser meg lykkelig for at jeg i et mer kreativt øyeblikk har tryllet fram disse lekkerbiskenene.

Kanskje kan litt magisk, hjemmelaget konfekt friske opp tankene litt?


Mandelkaramellkonfekt

Oppskriften er nesten i sin helhet fra Mjuuugly, men jeg har gjort noen små endringer ut fra hva jeg hadde i hus. Sjekk ut den fantastiske bloggen hennes!

Hvit sjokolade

  • 4 ss kakaosmør, smeltet
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ts lecitin (valgfritt)
  • noen dråper stevia med vaniljesmak

Bland alle ingrediensene. Smak til med stevia. Enkelt som bare det!

Mandelkaramell

  • ca 3/4 av den hvite sjokoladen over
  • 2 dadler
  • ca 1 dl malte mandler
  • 10-20 dråper stevia english toffee
  • hakkede, ristede mandler
  • smeltet sjokolade (sjekk gjerne ut denne geniale oppskriften på overtrekkssjokolade)

Blend hvit sjokolade med dadler. Rør inn malte mandler til passe fast konsistens, og smak til med stevia.

Klem halvparten av mandelkaramellen ut i en liten form. Hell resten av den hvite sjokoladen over, og strø over hakkede mandler. Sett den i fryser/kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Klem deretter resten av mandelkaramellen over, og sett den kaldt igjen.

Når karamellen er hard, skjær den i passe biter med en skarp kniv, og dypp dem i sjokolade. Oppbevar konfekten kaldt.

Browniekonfekt med havsaltet karamell

Kan også lages som snickers-browniekonfekt ved å bytte ut mandlene med peanøtter. Helt eventyrlig!

  • 1 porsjon rå brownies (bytt gjerne ut valnøttene med andre nøtter om ønsket - jeg brukte halvparten valnøtter og halvparten ristede mandler denne gangen)
  • 10 små, myke dadler
  • 2 ss kokossmør eller kokosolje
  • ristede, hakkede mandler (eller andre nøtter)
  • noen klyper Maldonsalt eller annet godt flaksalt
  • smeltet sjokolade (sjekk gjerne ut denne geniale oppskriften!)

Lag brownien, og klem den ned i en passende form. Mos dadler med kokossmør/-olje, og bre blandingen ut på toppen av brownien. Strø over rikelig med hakkede mandler, og dryss deretter over ønsket mengde salt. Klem nøttene litt ned i karamellen.

Frys brownien til den er fast. Del den så opp i passelige biter med en skarp kniv. Dypp bitene i smeltet sjokolade. Oppbevar konfekten i fryseren.

7 kommentarer:

  1. Så flink du er! Dette så rett og slett nydelig ut! Det er altså så gøy å stå på kjøkkenet og trylle frem sunn sjokolade!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, og i like måte. Du er konfektdronningen! :D

      Slett
  2. Nå renner det snart ut av munnen min her! Gurimalla så fristende, like før jeg legger en tur innom Vildes konfekteri i Tronheimsplanen til helga, hihi ;p

    SvarSlett
    Svar
    1. Uæææ! Har du vært i Trondheim og så har jeg ikke sett noe til deg?!? Jeg så ikke kommenaren før nå (noe tull med varslinssystemet eller mailen min, tror jeg). Neste gang må du stikke innom - lov meg det, ok? ;)

      Slett
    2. Haha, og NÅ så jeg svaret ditt! Det hadde vært superkos å se deg, lover å si ifra neste gang vi tar turen dit :D Også må du si ifra om du beveger deg sørover til Bergen :))

      Slett
  3. Mandel OG karamell i en konfekt? Ah, skal mye til for og slå det :D
    Disse så heelt herlige ut! Lag flere, så kanskje inspirasjonen vender
    tilbake :) Å gå tilbake litt i arkivet og lage noen klassikere er alltid
    lurt :) Jeg får som regel litt cravings på et eller annet når jeg setter
    sammen søndags handlelisten min, så sånn blir det lettere for meg.
    Også er det jo fint og følge bloggere (som deg!) som kommer med
    stadig flere godsaker :D x

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har du jammen rett i! Mandel og karamell er en match made in heaven! Så hyggelig å høre at jeg inspirerer - og så morsomt å høre at du setter sammen handleliste på søndagen! Det gjør vi også, nemlig, og bloggere er en stor inspirasjon der ;)

      Slett