fredag 24. januar 2014

Kikertdigg x 2


Kikertmel er en genial ting. Mr M og jeg "oppdaget" magien med kikertmel for omtrent et år siden, og siden det har vi forelsket oss i hvor anvendelig, sunt, billig og godt det er. Stikk innom en innvandrerbutikk og kjøp med deg en pose. Lag grønnsaksburgere og pannekaker, og bli frelst! Halleluja!

Kikertmel er fiber- og proteinrikt, og fungerer som bindemiddel, akkurat som egg. Det er derfor perfekt å lage pannekaker med. Her kommer to varianter som har vunnet oss over.Kikertpannekaker/-wraps

Supre som lefser til taco eller alt annet du måtte ønske å pakke inn!
 • 1 del kikertmel
 • 1 del vann
 • krydder etter smak (spisskummin, koriander, oregano, paprika, chili...)
 • salt

Bland ingrediensene, og la røra svelle en liten stund. Stek pannekaker i middels varm panne. Så enkelt er det!


Søte kikertlapper

Dette var første gang jeg prøvde søte kikertpannekaker og det fungerte utmerket! Det eneste som er viktig, er at du spiser dem ferske, helst rett ut av stekepanna. Pannekakene blir litt tørrere og hardere etterhvert som de får stå.
 • 2 dl kikertmel
 • 2 dl melk
 • 1 egg (kan evt byttes ut med 1/4-1/2 dl vann/melk)
 • 1/4 ts salt
 • 2 ts bakepulver
 • kanel
 • stevia
 • vaniljeessens
Bland ingrediensene, og la røra svelle før du steker pannekakene. Spises rett ut av stekepanna!9 kommentarer:

 1. Er ufattelig glad i kikerter, og har hatt tenkt lenge på og bruke kikert mel, så dette var absolutt bra inspirasjon, mange takk :D Men akkurat nå får jeg vel prøve og bruke quinoa melet som jeg kjøpte for litt siden, gleder meg :D
  God helg til dere alle tre :) xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Kikertmel er absolutt å anbefale. Skikkelig morsomt og annerledes å holde på med, og så mange muligheter som det har! Quinoamel har jeg aldri prøvd før. Det høres spennende ut! Gi meg gjerne beskjed om hva vurderingen din er :D

   Slett
 2. Jeg brukte en del kikertmel for et par år siden, det må jeg begynne å bruke igjen! Takk for påminnelsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Jeg trenger ofte slike påminnelser selv :)

   Slett
 3. For noen fristende bilder, det ser virkelig fantastisk nydelig ut!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er godt - det lover jeg :)

   Slett
 4. Jeg prøvde meg på kikertpannekaker i går, og da jeg skulle til å steke, kom jeg på hvorfor jeg ikke har lagt det på en stund. Jeg klarer nemlig aldri å steke de ordentlig. De bare setter seg fast i stekepanna, og jeg får ikke snudd pannekakene. Det endte med at lillegutt spiste de harde flakene jeg fikk skrapt ut av panna (og de smakte faktisk veldig godt). Resten gikk i søpla, for det var helt mykt og ikke ordentlig stekt. Noen gode råd?:) Brukte masse smør og fulgte oppskriften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var merkelig. Jeg har aldri opplevd noe problemer med røra i det hele tatt. Det er en vanlig miks med 1:1 med vann og kikertmel, så vidt jeg har sett av andre oppskrifter også. Jeg har virkelig ingen anelse om hva det kan være, dessverre. Jeg bruker en non-stick-panne selv, og da fungerer det i hvert fall strålende, selv uten smør.

   Jeg beklager at jeg ikke kan være til mere hjelp, annet enn å ønske bedre lykke neste gang :) Håper du har hatt en strålende helg, og at den kommende uka blir flott likevel!

   Slett
  2. Takk for svar! Tror jeg rett og slett må kjøpe meg en ny panne jeg:)

   Slett