fredag 10. januar 2014

Fullstedig RÅ brownie

Jeg lagde meg dette lille raw-rosjektet nettopp for å få inspirasjon i matveien og få testet ut nye oppskrifter. Min første test var denne raw brownien. Det er jeg veldig, veldig glad for.Opprinnelig er oppskriften fra My New Roots, en fullstendig nydelig blogg. Jeg har gjort litt om på den, men prinsippet er det samme: Dadler + valnøtter + kakao = den nydeligste konfektkake. Jeg har laget den med hakkede mandler+rosiner og macadamianøtter+rosiner (jeg elsker sjokoladeovertrukne rosiner!), og begge var herlige, men den smaker sikkert deilig naturell også.

Gi denne oppskriften et forsøk, og jeg kan (nesten) love at du ikke blir skuffet. Den smaker som seig, halvstekt TORO-brownie, bare mye, mye bedre! Jeg liker den rett fra fryseren - da er den skikkelig seig og god!


Rå brownie

 • 3 dl dadler
 • 3 dl valnøtter
 • 3 ss kakao
 • 1/2 dl vann (hvis dadlene dine er saftige, trenger du kanskje ikke dette - se det an)
 • en god klype Maldonsalt
 • valgfrie tilsetninger (hakkede nøtter, rosiner, sjokoladebiter...)

Mos dadler, valnøtter, kakao, vann og salt med stavmikseren. Bland inn hva du eventuelt ønsker av nøtter etc. Klem brownien ned i en passende form/boks. Nytes kald fra fryseren eller kjøleskapet.

For eksempel kan du servere brownien på toppen av banan-cashew-sjokolade-is. Rett og slett bare frosne bananer, cashewsmør og kakaopulver som er blandet sammen med stavmikser. Eventyrlig godt!

18 kommentarer:

 1. Herlighet, dette såg berre heilt fantastisk godt ut!
  Eg har faktisk handla inn dadler fordi eg tenkte eg skulle prøve å bake / lage godiskuler med det. Denne oppskriften frister veldig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble helt blåst avgårde av denne oppskriften. Da jeg lagde den, trodde jeg ikke at den skulle være SÅ god som den var. Nå er jeg totalavhengig :p Prøvprøvprøv!

   Slett
 2. Må på daddelshopping i morgen, ser jeg! Nam!

  SvarSlett
 3. Herlig herlig herlig! Jeg elsker raw food og spiser nesten bare det (pluss ovnsstekte/kokte grønnsaker her og der) og jeg synes det er det beste som finnes. Det føles så godt i kropoen. Hvordan har du følt deg disse dagene?

  Raw brownies er en favoritt og de fra my new roots har jeg også laget noen ganger og de er perfekte!
  God helg fine Vilde♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg høres ut som en bra kombinasjon, og det viktigste er jo at du trives med det! Jeg synes det er veldig godt, og jeg likte det virkelig, men jeg gidder ikke å "styre" med det. Selvfølgelig er det ikke vanskelig hvis man bare går inn for det, men jeg har lyst til å spise grøten min og pannekakene mine og alt annet stekt/kokt ;) Det er jeg for glad i til å gi opp! Det virkelig positive med å spise raw food, var at jeg fikk i meg så mye mer frukt og grønnsaker enn til vanlig (noe som ikke er så veldig lite fra før), og det kjentes veldig bra :) Det skal jeg fortsette med!

   Ha en flott kommende uke, kjære deg!

   Slett
 4. NAM!
  Snakk om vann i munnen gitt, også så få ingredienser som skulle til! Har laget en brownie med svarte bønner før, den ble veldig god. Vegansk, men ikke raw såvidt jeg husker :P Mmmm, kanskje jeg skulle prøve ut denne! God helg :D x

  http://julesthenorweegie.blogspot.co.uk/

  SvarSlett
  Svar
  1. Bønnebrownies er jo kjempegodt, det også! Lenge siden sist jeg har laget. Takk for påminnelsen!

   Jeg ønsker deg en flott kommende uke! :)

   Slett
 5. Å, denne vil jeg også prøve! Den høres goood ut. (Pisk meg litt hvis jeg enda ikke har fått lagd den iløpet av neste uke da, værsåsniiiill..) Håper lørdagen din har vært fin <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Jeg skal piske deg litt nå, jeg ;)

   Håper søndagskvelden din er god!

   Slett
 6. Å, den brownien så fantastisk god ut! :D
  Jeg er litt forsiktig med nøtter, i og med at jeg reagerer på noen sorter.. Men det funker kanskje uten også...? Hadde vært moro å prøve!
  Ha en fortsatt fin søndagskveld! Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjedelig å reagere på nøtter. Det gjør faktisk Magnus også, men cashewnøtter, mandler, peanøtter, pistasjenøtter (altså "nøtter" som ikke er faktiske nøtter) tåler han. Er det sånn med deg også? Jeg har lurt litt på om Alva kommer til å være allergisk mot de samme tingene som ham, men nå har hun fått smake rå browniedeig (ja, jeg kunne ikke la være da vi "bakte sammen" i stad...), og hun lot ikke til å reagere i det hele tatt (og hun elsket det!). Hurra! :D Jeg lagde dem forresten med halvparten mandler i dag, og det fungerte strålende!

   Ha en god uke, skjønna! :D

   Slett
 7. Åja! Jeg har egentlig bare merka det når jeg har spist hasselnøtter og valnøtter. Så kanskje det fungerer med de andre typene :D Det skjer ikke noe drastisk, bare at det klør i halsen, men for å være på den sikre sida, så har jeg holdt meg unna ;)

  Så bra det ser ut til at Alva ikke er allergisk mot nøtter! Alltid litt spennende når det gjelder matvarer man kan reagere på. Men stort sett så går det jo bra! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal ikke se bortifra at det er noe av det samme som Magnus har! Han reagerer heller ikke så sterkt, bare kløe i halsen. Har du noen andre allergier? Magnus har nøtter+epler+pærer+nektariner+pollen. Kan være noen krysskoblinger der. Uansett kan det kanskje være greit å få sjekket? Evt bare teste selv, siden du ikke dør av det ;)

   Slett
 8. Hehe. sant det! Er nok bare det at det er ubehagelig som gjør at jeg holder meg unna.
  Jeg reagerer på skalldyr, og enkelte steinfrukter. Men jeg fikk påvist pollen-allergi i sommer, så det stemmer nok at det noen kryssallergier som spiller inn.

  Håper det står bra til med dere <3
  Mange klemmer fra meg :)

  SvarSlett
 9. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett