søndag 5. januar 2014

Rått nyttår!

Hei, og velkommen til et nytt år! Nye år - nye muligheter! (Eller noe i den dur.)

Vi har dokumentert snuppas første jul gjennom polaroidkameraet. Bildene skal jeg sette inn i boka hennes, som også inneholder bildene fra navnefesten. Skikkelig 70-talls-feel, eller hva? Beste kjøpet i året som gikk!

Jeg håper dere har hatt en fin jul. Selv har vi i den vesle familien fra huset ved havet i Trondheim vært på rundreise til våre nære og kjære på Østlandet. Snuppa har lært seg noen flere triks (skyte fremover som en rakett med "målemarkteknikk", vinke, drikke av glass, plaske på kommando...), og har tilvent seg livet som tater-baby. Nå er vi hjemme igjen, og det er som kjent: Borte er supert, men hjemme er aller, aller best.


Med mormor i julens undring.

Nyttårsforsetter har jeg aldri vært noen sucker for. Jeg har aldri helt sett poenget, og derfor heller aldri overholdt noen av reglene jeg halvhjertet har satt meg fore med tittelen "nyttårsforsett anno XXXX". Joda, jeg har planer for nyåret, men det faller ikke inn i kategorien "forsett".

Nå har jeg imidlertid funnet på en liten utfordring for meg selv, bare for moro skyld: Spise (tilnærmet) raw food i en uke, med start på onsdag! ("Tilnærmet" har jeg slengt på fordi jeg ikke gidder å bli manisk: Det skal være gøy, ikke et fengsel. Uten å kunne særlig mye om saken, oppfatter jeg fra enkelte raw food som en slags religion med hjernevaskede tilhengere - for å sette det litt på spissen. Dette gjelder selvsagt ikke alle;) På denne måten kan jeg kanskje få ny inspirasjon til både det ene og det andre, samt få inn mer frukt og grønt, nøtter og frø i kosten. Jeg regner med at det kommer til å bli mye frukt, bananiskrem, ekstreme mengder hjemmelaget nøttesmør, masse rå sjokolade, og diverse godiskuler av dadler, kakao og nøtter, men jeg skal også forsøke å lage noen mer spesielle middagsretter.

"Alle er til meg, ikke sant?" Joda, det var der hovedvekten av julegavene lå i år.
Inspirasjonen skal jeg hente fra de mengdenene av spenstige og flotte bloggere som finnes, blant annet:


Unntaket er at jeg  ha varm te med melk - det klarer jeg meg ikke uten ;)

Bading i badekaret hos snuppas farmor og farfar. Skulle ønske vi hadde plass til et her hjemme!

Noen som vil ha loggføring? (Tips meg gjerne om blogger/oppskrifter!)

(Jeg vet forresten at jeg var uakseptabelt sen med å svare på kommentarene til de forrige innleggene. Jeg bør vise mer respekt enn som så til dere som gir meg så fine kommentarer. Skjerpings, Vilde!)

9 kommentarer:

 1. Ååå, så mange fine bilder! Herlig med jul altså! Jeg skulle også veldig gjerne ønske vi hadde badekar hjemme. Spennende med en raw uke! Jeg er FOR glad i varmmat til at det hadde gått, tror jeg. Himla mye deilig med rawfood også da. Nøttesmør, godiskuler osv! Nam!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg liker å ta bilder, og er veldig fornøyd når et par av de tusen jeg tok ble bra ;)

   Jeg tror det blir en utfordring uten varmmat, ja! Veldig glad i det selv ;) Nettopp derfor er det litt ekstra spennende og ekstra utfordrende, men jeg tror det skal gå bra. Og gjett om det blir mye nøttesmør og godiskuler! ;D

   Slett
 2. Godt nyttår :D

  Åh, de bloggene var bra! Nå ble jeg inspirert :D Dette skal jeg hvertfall lage: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/08/chocolate-cream-caramel-bars.html#.UsnReSi8CNV

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips! De barene ser bare helt utrooolig gode ut :D

   Slett
 3. Godt nyttår frøken!

  Det ser ut som om dere har hatt en helt fantastisk feiring, mange koselige bilder :D Selv hadde jeg en finfin tur til Norge og fikk toppet opp på familie-stund og sene kvelder med koselig prat med gamle venner, for ikke og snakke om altfor mye mat, hoho!

  Den raw-utfordringen hørtes skikkelig spennende ut, og jeg hååååper at vi får sett mye til alt det gode du lager? *I tro Løvenes Konge stil* Hver så sniiiiiiiill?

  Ønsker deg og dine alt det beste for 2014! x J
  http://julesthenorweegie.blogspot.nl/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Og så bra at du fikk en fin tur til Norge! Familie, venner og MAT hører jula til!

   Ingen kan vel si nei til det gliset der ;) Jeg lover å dokumentere og vise en god del av det! Så godt jeg rekker :)

   Slett
 4. Å, så herlige bilder! Og så utrolig fin effekt på polaroidbildene :D Tenker snuppa kommer til å kose seg masse med boka etter hvert som hun blir større. Det er så stas å se på bilder fra man var liten!

  Nyttårsforsetter er ikke helt min greie heller.. Men å sette seg mål (uavhengig av om det er nytt år eller ei) er alltid veldig nyttig. Det er akkurat som om bare det å være bevisst på at man ønsker å oppnå noe, i seg selv er med på å styre handlingene dit man vil. Kanskje logisk, men det må ofte en bevisstgjøringsprosess til for at det faktisk skjer ;)

  Jeg er veldig spent på å følge med på raw-utfordringen din! :D Jeg er ikke så flink til å bruke sånne "fancy" ingredienser til vanlig (tyr vel oftest til mer tradisjonelle matvarer), så det er morsomt å lære om nye ting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så koselig med bilder fra man var liten, ja! Jeg kan tenke meg at hun kommer til å like boka - det er derfor vi lager den :)

   Å bli bevisst er nyttig, helt klart! Det er ofte først når jeg formulerer en tanke så nøye at jeg kan si den til andre at jeg faktisk vet hva jeg mener selv. Det hjelper å fortelle andre om planene mine for at jeg faktisk skal gjennomføre dem. Da legger jeg på en måte et eksternt press på meg selv, og har større motivasjon til å få det til :)

   Så veldig fancy ingredienser kommer jeg nok ikke til å bruke. Så langt i dag har det gått i mange bananer, mye nøtter og litt dadler og rosiner. Enkelt og greit ;) Kommer nok til å bli mye av det videre også, kjenner jeg meg selv rett!

   Godt nyttår til deg, søta! :)

   Slett