Sesongen for norske epler er nesten over, men det er fortsatt mulig å kapre et par om du løper til butikken (skynd deg, skynd deg!). Eplene er virkelig noe av det beste naturen har å by på her i landet. Noe av det beste med høsten - så vakre, med rosaskjær i det hvite, og så smakfulle. Uff, nei, nå var det snakk rundt grøten (pannekakene igjen). Jeg skal gi meg.
Uansett. Disse pannekakene er mer som en hybrid mellom eplekake og pannekaker, så om det er noe som tiltaler deg, er det bare å sette igang!
Eplepannekakeringer
- 1 eple, gjerne et norsk et, skåret i relativt tynne skiver (maks 1/2 cm)
Pannekakerøre:
- 1 egg
- 1 toppet ss kokosmel
- 1 ss melk
- 1/2 ts bakepulver
- et dryss kanel
- en klype salt
- noen dråper stevia
Bland ingrediensene til røra, og la den svelle litt. Dypp epleringene i røra, og legg dem i en middels/litt under middels varm panne. Det kan være litt småtrøblete å dekke epleringene helt, men ikke la deg plage av det. Smør på og improviser - bland i litt mel om den blir for tynn. Stek til de er lysebrune, og nyt eplekakepannekaker!
Liker det! Kan tenke meg at det var litt kumlete og dekke epleskivene, men det ble da kosehybrid m[ltid fordet om :D Goood fredag! x J
SvarSlettHihi, jeg likte kosehybrid ;) Kult ord!
SlettSå utrolig kreativt altså!! Og det ser fantastisk godt ut!
SvarSlettTusen takk for det! Det var veldig godt også :)
SlettOi, så fine dei såg ut! Spennande med litt ny inspirasjon på oppskriftsfronten! :D
SvarSlettTakk for det! Jeg setter pris på inspirasjon fra deg også :)
SlettGenialt ! No er eg litt lei meg for at eg har ete frukostpannekakene mine allerede.. Gledar meg til å teste desse ut i morgon. Ha ein fin dag :)
SvarSlettElsker at du har hatt frokostpannekaker! Pannekaker er det beste :D
Slett