lørdag 19. oktober 2013

Grønne pannekaker
Jeg har hørt folk si at barn trekkes mot sterke farger, og derfor vil elske mat som er knall grønn. På akkurat det punktet må jeg innrømme at stiller meg litt tvilende, for min erfaring tilsier at det er endel unger som er skeptiske til ukjente, grønne ting. Kanskje pannekaker er unntaket?

I dag gjorde jeg et eksperiment (med veldig liten n) og serverte både grønne og ikke-grønne pannekaker til en sjarmerende toåring og mammaen hans, som Alva og jeg var så heldige å få på formiddagsbesøk. Toåringen gikk rett for den grønne versjonen og digget dem! Jeg jubler inni meg!Grønne eller ikke, disse pannekakene er veldig gode. Saftige, myke og fluffy. Dessuten er det da vel utrolig kult å spise noe med denne fargen her? At pannekakene samtidig er grovere enn grovbrød og at man får i seg grønnsaker ved å spise dem, er bare en bonus!

(Hvis noen lurer: Ja, jeg seiler på en pannekakebølge for tiden.)Grønne pannekaker (med spinat)

 • 3/4 dl havregryn
 • 3/4 dl sammalt hvete fin
 • 2 ts bakepulver
 • 1/4 ts salt
 • 2 egg
 • 1/2-1 dl melk (ettersom hvor tykke du vil ha dem)
 • 1 godt moden banan
 • 2 store never frisk spinat
 • noen dråper vaniljeessens/-ekstrakt
 • noen dråper vaniljestevia
Kjør alle ingrediensene glatt med stavmikser eller i blender. La røra svelle en liten stund før du steker tykke lapper/pannekaker på middels varme.


(Det er forresten et eller annet merkelig når jeg laster opp bildene til bloggen. De blir mørkere og gråere enn de ser ut i bildefremviseren min. Hvis noen har en kur for dette, så rop ut! Uansett kan jeg fortelle at bildene egentlig er enda mer knallfargede og kule!)

5 kommentarer:

 1. Oi, jeg trodde du hadde hatt i konditorfarge helt til jeg leste oppskriften! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg vet! De er skikkelig kule :D

   Slett
 2. I dag ble det grønne lapper til frokost! Ble så inspirert av bildet ditt på instagram her om dagen. Skal sies at det jeg lagde en litt modifisert versjon, i og med at jeg ikke har stavmikser/blender - så jeg fikk fine, grønn-mønstrede lapper istedenfor! Men smaken ble nok mye av samme, og det var jo så vellykka! Mmmm. God og mett ble jeg óg! Grønne lapper er tingen :):) Takk for oppskrifta! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så deilig! Grønn-mønstede lapper høres jo veldig fint ut, da :) Jeg lagde faktisk akkurat slike pannekaker til mamma og meg selv (og Alva, da, hun må jo få smake!) da jeg leste kommentaren fra deg! Så koselig :D Jeg lagde dobbel, eller kanskje trippel, porsjon, så nå er det reste-røre igjen som jeg skal steke til Magnus og meg til kvelds! Ha en fin kveld selv, vakre :)

   Slett
 3. Lagde disse som søndagskos i dag, så utrolig saftige og gode! Og man smaker ikke spinaten i det hele tatt :-) (ikke det at jeg ikke liker spinat, men er en del som ikke gjør det). Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte litt i mikro, funket kjempefint! Takk for tips!

  SvarSlett