fredag 18. oktober 2013

Jo visst er Alva en blid ungeJo visst er Alva en blid unge. Hun våkner (nesten) alltid med et smil, og fryder seg over dagen som er i vente.


Jo visst er Alva en blid unge. Vi går forbi badehylla, og hun blir sprellende glad for å se tannkremtuben. Hele ansiktet hennes lyser mot den. Hun strekker lubne, små hender ut for å gripe, og blir like fornøyd hver gang det går. Jo visst er Alva en blid unge, der hun ligger på stellebordet (vaskemaskinen) og holder fast i tannkremtuben med både hender og føtter.

Jo visst er Alva en blid unge. Hun ligger på lekematta og jeg legger meg ved siden av. Hun strekker seg opp til ansiktet mitt, stryker og kjenner. Utforsker. Hun ser på meg. Flirer bredt. Så tar den er godt tak i kinnet mitt og drar til. Lager enda et kloremerke til samlingen min. Og jeg smiler tilbake fra dypt inni meg.Jo visst er Alva en blid unge. Jeg gjemmer Albert Åberg-ranglen bak ryggen. Når han titter fram, ønsker hun ham velkommen med en boblende latter. Som en kjær venn hun ikke har sett på lenge - enda hun forsøkte å putte hele hodet hans i munnen rett før.

Jo visst er Alva en blid unge. Samme hvor trøtt hun er når vi tar henne opp om kvelden, smiler hun og ser på meg gjennom nesten igjenklistrede øyne. Så trøtt, så trøtt.Jo visst er Alva en tøff unge. Selv når gulpet står i en halvmeter lang sprut og dynker laken, dyne, sprinkelbeskytter og pysjen, selv da er hun blid. Med tårevåte øyevipper smiler hun tappert til meg mens jeg vasker klisset ut av håret hennes.

Jo visst er Alva en tøff unge. Nesa surkler og søvnen mangler hos store og liten. Blanke øyne med lure glimt i kikker på meg. Så blid på tross av at hun er så sliten.Jo visst er Alva en blid unge. Hun ligger inntil brystet mitt i mørket på soverommet. En hånd hviler mykt mot huden min. Hun vrir seg rundt. Jeg ser på henne. Lurer på hva hun vil. Og så smiler hun.

Jo visst er Alva min blide unge.

8 kommentarer:

 1. Å, for et nydelig innlegg!

  Du er heldig som har Alva. Og Alva er heldig som har deg.
  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er veldig heldige begge to som har en så flott person som deg som bryr seg om oss, selv om det er på avstand :) <3

   Slett
  2. Oi, ble helt ordløs her jeg nå. Tusen takk, Vilde! Det var utrolig koselig å høre :)
   Ha en fin kveld, fininger <3

   Slett
 2. Så fint skrevet! Alva er helt nydelig, og hun er jammen heldig som har en så fin og god mamma :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg er veldig heldig som har henne!

   Slett
 3. Så nydelig innlegg. Og Alva er jo bare til å spise opp.
  Små babyhender mot huden<3 BESTE følelsen som finnes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan små babyer legger hendene sine er så fascinerende. Så vakre og myke og gode når de hviler mot huden <3 Og noen ganger ganske sterke og skarpe som katteklør ;) Helt fantastiske begge veier!

   Slett
 4. Så fantastisk nydelig dere er! Åh.. Er 50% misunnelig på Alva som har deg som mamma, og 50% misunnelig på deg som har en så herlig bebi.

  SvarSlett