torsdag 24. oktober 2013

Høstlige pannekaker
Som jeg elsker høsten! Det har jeg alltid gjort. Da jeg var liten hadde det nok endel å gjøre med at jeg har bursdag i november. Jeg skal ikke si at jeg har blitt så kald og voksen-kjedelig at jeg ikke gleder meg til bursdagen min lenger, men den er ikke like viktig som den var for den ettsifret-antall-år-gamle Vilde. Nei, høsten for meg nå betyr turer i kjølig, klar luft; mørkere kvelder og morgener; vakre farger på trærne og knitrende høstløv under skosålene; norske epler og andre frukter av høsten; varmende gryter og supper; kryddere; innekos og stearinlys. Ikke minst betyr det Halloween og min elskede The Nightmare Before Christmas.

I USA er gresskar en så mye større greie enn i Norge. Jeg følger endel amerikanske brukere på Instagram og leser endel blogger skrevet av amerikanere, og da er det ikke til å unngå å la meg inspirere og friste av alle de fantastiske gresskarrettene. Her i landet er utvalget av frukten ikke fullt så stort, men jeg har fått nevene på en flott liten haug med hokkaidogresskar. (Det hjelper å ha en kjæreste som har ansvaret for fruktbestillingen på nærbutikken!) Dermed har det blitt gresskar til det tyter ut av ørene på oss, og litt ekstra i fryseren. Til og med et minigresskar til mini!

Hun ser litt molefonken ut, men jeg er (nesten) sikker på at hun liker babygresskaret sitt.


Uansett; nå er det nøyaktig én uke til Halloween (og bare to måneder til julaften!), og jeg synes det er på høy tid å få delt noen deilige gresskaroppskrifter. Hva er da bedre enn pannekaker, nå som jeg har så pannekakedilla? Kos deg!

Gresskarpannekaker

Inspirasjon fra Naturally Ella
 • 1,5 dl sammalt hvete fin
 • 2 ss malte mandler (eller andre nøtter)
 • 2 egg
 • 1 dl gresskarpuré (hjemmelaget eller fra boks)
 • 1 dl melk
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ts eplecidereddik
 • en klype salt
 • noen dråper stevia, gjerne med karamellsmak
Bland alle ingrediensene, og la røra svelle litt før du steker pannekakene. 

Er det ikke obligatorisk med et lønnesirup-helles-over-pannekakestabelen-bilde?
Jeg er rimelig fornøyd med å ha klart å treffe pannekakene med sirupen
samtidig som jeg fikk tatt et klart bilde. Og det på første forsøk!
Hva liker du best med høsten? Hva er din beste høstlige matrett? 

4 kommentarer:

 1. Nydelige pannekaker! Prøvde også og lage mine egne gresskar pannekaker, meeeen de ble ikke like fjong! Klarte og lage en skikkelig god gresskar- og linse supper forrige uke - det var suppen sin det!
  Flink med kameraet du! Så klart man må ha sirup-over-hellings-bilde med! Så god foto teknikk har ikke jeg enda :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Det trenger da ikke å SE flott ut for å SMAKE flott ;) Jeg kan love at mine bakverk ser ut som et takras 90 % av tiden - det er bare når jeg skal ta bilde at jeg tar meg bryet, hehe. Jeg er ikke egentlig god til å ta bilder, men bruker kameraet og får noe ut :p

   Tusen takk, søte du :)

   Slett
 2. Det ser jo bare så herlig delikat ut! Må få testet ut disse :) Er eplecidereddiken kritisk? Så flink du er, Vilde :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er absolutt ikke kritisk, men den tilfører en liten friskhet jeg synes gresskaret mangler. En halv til én teskje med sitronsaft vil sikkert gjøre samme nytten :)

   Slett