Verdens beste nøttesmør
Inspirert av Deliciously Ellas ultimate nøttesmør
- 1 dl mandler
- 1 dl valnøtter
- 1 dl cashewnøtter
- 6 dadler
- 1 ss kokosolje
- 1 ts kanel
- 1/4-1/2 ts salt (ettersom hvor glad du er i salt karamell og salte nøtter)
Varm ovnen til 160 grader. Legg inn mandlene på et bakebrett. Etter 10 minutter tilsetter du valnøttene og cashewnøttene, og lar stå i 5 minutter til. Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt.
Har nøttene sammen med resten av ingrediensene i en foodprocessor, og kjør til det er glatt. Dette vil ta 15-20 minutter, og du må skrape ned sidene underveis. Tilsett eventuelt et par ss vann til slutt for å få det enda glattere. Oppbevares i et tett glass i kjøleskap.
Nøttesmøret varte ikke lenge nok til at jeg rakk å ta bilder av hva jeg brukte det til. Her er en dyrekjeks dyppet i den siste resten. Så utrolig godt! Flodhesten ser fornøyd ut, den også. |
Jeg er vel ikke alene om å elske nøttesmør? Her i huset går det minst ett glass peanøttsmør i uka, og gjerne cashewsmør og kokossmør i tillegg. Dette nøttesmøret er noe helt for seg selv i det at jeg får ha det helt for meg selv, siden Mr M er allergisk mot valnøtter (og ikke kan fordra dadler). Muahaha!
Nøttesmør<3<3 Så farlig og så godt! Her går det daglig ned på høykant.
SvarSlettDet er fantastisk godt! Vi spiser det hele tiden - gjerne med skje rett ut av glasset ;)
SlettÅh, sitter her med nylaget verdens beste nøttesmør. Det var kjempegodt!! :) (snakker vi pepperkakedeig? haha)
SvarSlettTusen, tusen takk for at du delte, og ha en herlig helg fine deg :)
-Kristin
Tusen takk for hyggelig kommentar, Kristin! Jeg er glad for at nøttesmøret falt i smak! :D
Slett