onsdag 25. juni 2014

Sommerprinsessetopp


Her er min første egenkomponerte oppskrift. Jeg ble positivt overrasket over hvor bra resultatet ble da jeg strikket denne saken, som jeg har valgt å kalle "sommerprinsessetopp". Den er sukkersøt og spesiell, med ganske så god passform. Jeg strikket den i Drops Alpaca, og den er i str ca 12 mnd. Den er sikkert ganske grei å lage i større størrelser ved å øke antall masker og lengden (evt større pinner og tykkere garn), men det har jeg altså ikke giddet å teste ut selv. I framtiden en gang...kanskje...

(Vær overbærende når det gjelder oppskriften. Det er mitt første forsøk på å rable ned hva jeg har strikket. Ooog jeg vet ikke hva som skjer med bildene når jeg laster dem opp hit. De blir mørke, og fargene blir feil. Bær over med det også.)Sommerprinsessetopp:

Legg opp 255 masker på pinne nr 2,5. Strikk 4 pinner frem og tilbake (= 2 riller).

Skift til pinne nr 3, og strikk rundt. Strikk 12 masker rett, etterfulgt av 4 masker vrangt, og fortsett slik ut omgangen (= 17 felt på 15 masker hver). Fortsett slik, men fell 1 maske midt på hvert rettstrikkede felt hver 5. omgang 6 ganger. Fell  på den 5. omgangen derfra den midterste av de 3 vrange maskene på hvert felt (= 136 masker på pinnen). Forsett til arbeidet måler ca 18 cm.

Lag så hull til snor: Strikk to masker rett sammen, lag ett kast. Gjenta ut omgangen.

Strikk 3 cm glattstrikk oppover. Fell så til ermehull ved å felle 13 masker i hver side. Strikk for- og bakstykke hver for seg.

Bakstykke: Fell 1 maske mot ermehullene på hver 2. pinne 2 ganger. Fortsett til bakstykket måler ca 8 cm fra hullborden. La 6 masker stå igjen i hver side, og strikk de midterste maskene sammen 2 og 2, samtidig som de felles av. Strikk hver skulderstropp til de måler 6 cm hver. Fell av.

Forstykke: Fell 1 maske mot ermehullene på hver 2. pinne 2 ganger. Fortsett til forstykket måler ca 7 cm fra hullborden. La 6 masker stå igjen i hver side, og strikk de midterste maskene sammen 2 og 2, samtidig som de felles av. Strikk hver skulderstropp til de måler 6 cm hver. Fell av.

Sy sammen stroppene på toppen av skuldrene.

Rysjekant langs ermehullene: Plukk opp to masker i hver maske langs kanten av ermehullene ned til de 13 avfelte maskene nederst. Strikk glattstrikk frem og tilbake, og plukk samtidig opp 1-2 masker i slutten av hver pinne, nedover i en "V" under ermehullene. Rysjekantene skal ende opp 2-3 cm nede på skjørtet under hullborden til slutt (se bilde). Strikk til rysjene måler ca 7 cm. Strikk 4 pinner rett (= 2 riller). Fell av.

Ermet sett fra inni rysjekanten. En "V"-form dannes av masker som plukkes opp nedover mens rysjekanten strikkes.

Snor: Legg opp 2 masker på strømpepinne nr 2. Strikk pinnen rett. Skyv maskene tilbake på pinnen, og trekk tråden rundt bak. Strikk rett videre. Fortsett til snoren måler 80-90 cm.


1 kommentar:

  1. Såååå flott Vilde :D Ser jo ut some en liten Disney-fe jo :D Supersøt! x

    SvarSlett