Som jeg elsker høsten! Det har jeg alltid gjort. Da jeg var liten hadde det nok endel å gjøre med at jeg har bursdag i november. Jeg skal ikke si at jeg har blitt så kald og voksen-kjedelig at jeg ikke gleder meg til bursdagen min lenger, men den er ikke like viktig som den var for den ettsifret-antall-år-gamle Vilde. Nei, høsten for meg nå betyr turer i kjølig, klar luft; mørkere kvelder og morgener; vakre farger på trærne og knitrende høstløv under skosålene; norske epler og andre frukter av høsten; varmende gryter og supper; kryddere; innekos og stearinlys. Ikke minst betyr det Halloween og min elskede The Nightmare Before Christmas.
I USA er gresskar en så mye større greie enn i Norge. Jeg følger endel amerikanske brukere på Instagram og leser endel blogger skrevet av amerikanere, og da er det ikke til å unngå å la meg inspirere og friste av alle de fantastiske gresskarrettene. Her i landet er utvalget av frukten ikke fullt så stort, men jeg har fått nevene på en flott liten haug med hokkaidogresskar. (Det hjelper å ha en kjæreste som har ansvaret for fruktbestillingen på nærbutikken!) Dermed har det blitt gresskar til det tyter ut av ørene på oss, og litt ekstra i fryseren. Til og med et minigresskar til mini!
Hun ser litt molefonken ut, men jeg er (nesten) sikker på at hun liker babygresskaret sitt. |
Uansett; nå er det nøyaktig én uke til Halloween (og bare to måneder til julaften!), og jeg synes det er på høy tid å få delt noen deilige gresskaroppskrifter. Hva er da bedre enn pannekaker, nå som jeg har så pannekakedilla? Kos deg!
Gresskarpannekaker
Inspirasjon fra Naturally Ella
- 1,5 dl sammalt hvete fin
- 2 ss malte mandler (eller andre nøtter)
- 2 egg
- 1 dl gresskarpuré (hjemmelaget eller fra boks)
- 1 dl melk
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts eplecidereddik
- en klype salt
- noen dråper stevia, gjerne med karamellsmak
Bland alle ingrediensene, og la røra svelle litt før du steker pannekakene.
Nydelige pannekaker! Prøvde også og lage mine egne gresskar pannekaker, meeeen de ble ikke like fjong! Klarte og lage en skikkelig god gresskar- og linse supper forrige uke - det var suppen sin det!
SvarSlettFlink med kameraet du! Så klart man må ha sirup-over-hellings-bilde med! Så god foto teknikk har ikke jeg enda :P
Det trenger da ikke å SE flott ut for å SMAKE flott ;) Jeg kan love at mine bakverk ser ut som et takras 90 % av tiden - det er bare når jeg skal ta bilde at jeg tar meg bryet, hehe. Jeg er ikke egentlig god til å ta bilder, men bruker kameraet og får noe ut :p
SlettTusen takk, søte du :)
Det ser jo bare så herlig delikat ut! Må få testet ut disse :) Er eplecidereddiken kritisk? Så flink du er, Vilde :D
SvarSlettDen er absolutt ikke kritisk, men den tilfører en liten friskhet jeg synes gresskaret mangler. En halv til én teskje med sitronsaft vil sikkert gjøre samme nytten :)
Slett