Da jeg bakte disse bollene var Mr M syk, og hadde heller laber matlyst. Siden i tillegg den vesle fryseren vår var (og er) breddfull, fant jeg ut at jeg bare skulle bake en liten porsjon for å unngå så mye rester. Feilsteg. Jeg skulle bakt mer likevel. Disse bollene var virkelig nydelige! Så fantastisk fløyelsmyke, saftige og luftige, med varme kryddertoner og ikke minst en farge til å virkelig lyse opp i høstmørket.
Hanglete du litt i formen med høstforkjølelse i kroppen, eller bare har lyst på noe skikkelig godt, kan jeg fortelle at gresskarbollene i hvert fall fikk matlysten opp her i huset! Så sett igang å bake med én gang: En miniporsjon (som selvsagt kan mangedobles) med boller var faktisk ganske lite jobb, og ga veldig mye igjen for det minimale strevet. Ekte høstkos!
Kanelboller med gresskar
Miniporsjon, gir ca 8 små boller
- 2,5-3 dl hvetemel
- 100 g gresskarpuré
- 3 ss melk
- 1 eggeplomme
- 2 ss smeltet kokosolje
- 3 ss Sukrin Gold
- 1 ts tørrgjær
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts muskat
Fyll:
- 1/2 ss kanel
- 1/4 ts muskat
- 1/4 ts nellik
- 1/4 ts allehånde
- Mykt smør
- Sukrin Gold
Bland det tørre til deigen. Varm gresskarpure og melk fingervarmt. Bland dette i det tørre sammen med eggeplomme og kokosolje. La heve til ca dobbel størrelse, i 1-2 timer.
Bland krydderene til fyllet. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på godt med smør, og strø krydderblanding jevnt over. Strø over ønsket mengde Sukrin. Rull rektangelet sammen til en pølse, og del denne i ca 8 biter. Plasser snurrene i en passende, godt smurt form, eller på et bakepapirkledd stekebrett. La heve i nye 30-60 minutter.
Stekes ved 220 grader. En form med boller, slik som jeg lagde, vil ta ca 20-25 minutter. Lager du enkeltstående boller, vil disse ta litt kortere tid, antageligvis 12-15 minutter.
Bland krydderene til fyllet. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på godt med smør, og strø krydderblanding jevnt over. Strø over ønsket mengde Sukrin. Rull rektangelet sammen til en pølse, og del denne i ca 8 biter. Plasser snurrene i en passende, godt smurt form, eller på et bakepapirkledd stekebrett. La heve i nye 30-60 minutter.
Stekes ved 220 grader. En form med boller, slik som jeg lagde, vil ta ca 20-25 minutter. Lager du enkeltstående boller, vil disse ta litt kortere tid, antageligvis 12-15 minutter.
De så helt nydelige ut! Kan lett se hvordan de fikk opp matlysten, mmmmm :D x
SvarSlettDet får være den nye "syke-maten" her i huset - eller bare hele tiden ellers ;) Namnamnam!
SlettEr veldig glad for at du er tilbake med flotte innlegg og masse inspirasjon :) Nydelig lita solstråle du har!
SvarSlettTusen takk :) Så hyggelig å høre! Du er snill :)
Slett